Firman

Ger dig koll på allt om företaget

Är du en trygg konsult?

shadow

Jobbar du som konsult? Konsultbranschen innehåller massor av olika yrkesgrupper – men ni har en sak gemensamt: Se till att ha ett bra skydd om något av dina uppdrag som konsult skulle gå snett. Trygg-Hansas företagsexpert Jens Nilsson pratar dagligen med konsulter som driver egen verksamhet. Det här är några råd som du inte har råd att vara utan:

1. Det kan gå snett – i alla branscher

Som konsult har du ett stort ansvar. Om något går snett kan din kund kräva dig på skadestånd – stora skadestånd.
– Även den bästa konsulten kan göra misstag. Det kan handla om en it-konsult som råkar programmera fel, en arkitekt som ritar fel eller en kommunikationskonsult som skriver fel. Om kunden anser att felet har orsakat en ekonomisk skada kan hen begära skadestånd.

Tips! Det finns skräddarsydda ansvarsförsäkringar för alla typer av konsulter – allt från it till konstruktion. Är du konsult inom hälsa eller personlig tränare? Inga problem – vi har en försäkring för dig också.

2. När något går ovanligt snett

Vår företagsförsäkring innebär att vi betalar dina rättegångskostnader om du hamnar i tvist med en uppdragsgivare.
– Om en företagare hamnar i en rättstvist så går Trygg-Hansas jurister in och hjälper dig genom hela processen, säger Jens Nilsson.

3. Om du blir sjuk

Du är i toppform i dag, men vad händer om du, eller någon av dina medarbetare, råkar ut för en skada eller sjukdom?
– Din arbetstid är viktig och därför gäller det att komma tillbaka till jobbet så snart som möjligt efter en sjukdom eller skada. Med en sjukvårdsförsäkring får du tillgång till bra sjukvård så snabbt det bara går, säger Jens Nilsson.

4. Skydd för utebliven vinst

Om kontoret drabbas av översvämning, brand eller något annat som gör att du inte kan jobba så hjälper vi till. Vår företagsförsäkring kompenserar för den ekonomiska förlusten.

Tips: Om din företagsdator, maskiner eller andra viktiga inventarier blir stulna eller förstörda hjälper vi dig snabbt.

5. Drulle på jobbet

Ja, vi vet hur lätt det är att spilla kaffe över tangentbordet. I företagsförsäkringen ingår ett skydd för mindre vardagsolyckor.

shadow

Är du en trygg konsult?

Tänk om ett av dina konsultuppdrag går snett. Här är tipsen som gör dig till en trygg konsult.

Läs mer här
shadow

När du går från anställning till företagande

Det handlar om din pension, dina förmåner och din trygghet som nybliven företagare.

Läs mer här